Σύστημα Θερμοπρόσοψης THERMOMASTER

Η θερμοπρόσοψη ή εξωτερική μόνωση των κτιρίων είναι η θερμομόνωση του από την εξωτερική πλευρά. Στην ουσία πρόκειται για είδος ενδύματος που προστατεύει το κτίριο από τις ακραίες θερμοκρασίες.

Πρόκειται για μια επένδυση ενεργειακής αναβάθμισης που μπορεί να αποσβεσθεί σε λίγα μόλις χρόνια.

thermomaster_jpg

Τρία είναι τα βασικά μιας θερμοπρόσοψης

1) Το θερμομονωτικό υλικό που αποτελεί την καρδιά του συστήματος. Συνήθως πρόκειται για διογκωμένη πολυστερίνη, γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη ή εξηλασμένη πολυστερίνη. Το πάχος εξαρτάται από την κλιματική ζώνη της περιοχής αλλά καλό είναι να μπαίνει πάντα περισσότερο από πάχος υπολογισμού. Τεχνοοικονομικά βλέποντας το ζήτημα η προτίμηση μας στρέφεται σε γραφιτούχα πολυστερίνη που είναι ένα θερμομονωτικό υλικό με εξαιρετικό συντελεστή θερμομόνωσης με καλή διαπνοή και διαστατική σταθερότητα και πολύ ανταγωνιστική τιμή. Η γραφιτούχα πολυστερίνη κολλιέται στον τοίχο με την κόλλα θερμοπρόσοψης Thermomaster Fix και στηρίζεται μηχανικά με πλαστικά στηρίγματα.

2) Η στρώση βάση της θερμοπρόσοψης / εξωτερικής μόνωσης τους αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του συστήματος και προστατεύει από τις μηχανικές καταπονήσεις και τη δημιουργία ρωγμών. Αξίζει κανείς να επενδύσει μόνο σε κορυφαίας ποιότητας, αλκαλίμαχα υαλοπλέγματα σαν το Vertex R131 ή το Masternet Premium 160gr. Τα υαλοπλέγματα εγκλωβίζονται μέσα στο τσιμεντοειδές, ρητινούχο υλικό Thermomaster Fix Premium τοποθετούμενο περίπου στο μέσο του πάχους των στρώσεων

3) Το τελικό φινίρισμα που δίνει στεγανότητα και αισθητική και είναι συνήθως κάποιου λεπτού πάχους, εύκαμπτος ακρυλικός ή σιλικονούχος σοβάς. Μια θερμοπρόσοψη κοστίζει περίπου 38 – 40 €/m2 και αποσβένει το κόστος της σε λίγα χρόνια.