Ορισμός

Ο όρος Εταιρική κοινωνική ευθύνη αναφέρεται στις ενέργειες των επιχειρήσεων που αποσκοπούν στην συμβολή αντιμετώπισης περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων. Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις αποτελούν οντότητες οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται, επηρεάζοντας και επηρεαζόμενες από τα δεδομένα της εποχής και του χώρου δράσης τους. Οφείλουν επομένως να αναγνωρίζουν την ευθύνη που τους αναλογεί, απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον. Να σέβονται δηλαδή τις αρχές και τις αξίες που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό μας (τον σεβασμό προς τον άνθρωπο – την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την παροχή ίσων ευκαιριών, τον σεβασμό στο περιβάλλον που κληρονομήσαμε και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής.

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη σε μία επιχείρηση πρέπει να είναι στρατηγική επιλογή της επιχείρησης και όχι δευτερεύουσα επιλογή. Είναι όλες εκείνες οι δράσεις, πέρα από το νόμο, που βοηθούν στη βιώσιμη ανάπτυξη μιας επιχείρησης.

MACON

Η MACON εδώ και χρόνια έχει εντάξει στη στρατηγική του την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη με άξονες και πρακτικές που μετουσιώνουν την επιχειρηματική του εξέλιξη, σε κοινωνικό έργο. Πεποίθηση της MACON, είναι ότι οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη την κοινωνία, όπως και η κοινωνία τις επιχειρήσεις. Το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΄΄Ζούμε΄΄ αντανακλά τον ανθρωποκεντρικό και περιβαντολλογικό προσανατολισμό του ομίλου, καθώς συμβάλλει ενεργά σε Περιβαλλοντικά θέματα και Κοινωνικά έργα και δεσμεύεται για τη συνεχή βελτίωση των εργαζομένων και των εταίρων του. Εφαρμόζει συγκεκριμένες πρακτικές που αφορούν:

 • την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους πελάτες
 • την οικολογική συνείδηση και προστασία του περιβάλλοντος
 • την αειφόρο ανάπτυξή της προς όφελος της κοινωνίας και τον εργαζομένων

Βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς

Το ισχυρό χτύπημα του εγκέλαδου στην Κεφαλονιά δεν άφησε ασυγκίνητο τον όμιλο MACON. Τα πλήγματα στο σύνολο των οικοδομημάτων του νησιού είναι τεράστια και η MACON στην προσπάθειά της να στηρίξει έμπρακτα τους σεισμοπαθείς κατοίκους της Κεφαλονιάς διέθεσε 2 τόνους χρώματα για την αποκατάσταση των ζημιών στα σχολεία της περιοχής, με την ελπίδα οι κάτοικοι του νησιού να γυρίσουν γρήγορα και ασφαλείς στα σπίτια τους και τα παιδιά να συνεχίσουν απερίσπαστα την απαραίτητη εκπαίδευσή τους.

Περιβάλλον

 • Πράσινα Δώματα
  Με τα πράσινα δώματα έχουμε τη δυνατότητα δημιουργίας υπαίθριων χώρων πρασίνου στα κτιριακά συγκροτήματα των πόλεων. Διαθέτοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην κατασκευή ταρατσόκηπων, εγγυόμαστε για το καλύτερο αποτέλεσμα.
 • Εξοικονόμηση ενέργειας
 • Μείωση μόλυνσης
 • Μεγαλύτερη βιοποικιλότητα
 • Δημιουργία μικροκλίματος
 • Μείωση εκτυπώσεων στον ελάχιστο δυνατό βαθμό
 • Ανακύκλωση όλων των γραφικών υλών που χρησιμοποιήθηκαν
 • Προστασία Μεσογειακής Φώκιας

Η MACON εδώ και χρόνια συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια διάσωσης της μεσογειακής φώκιας. Με οδηγό το σήμα της, η MACON προσπαθεί να κινητοποιήσει και να εγείρει το ενδιαφέρον του κόσμου για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η μεσογειακή φώκια, μέσω του fan page της στο Facebook και στο Twitter. Ο μεγαλύτερος πληθυσμός της μεσογειακής φώκιας ζει στα ελληνικά ύδατα και απειλείται με ολοκληρωτική εξαφάνιση. Για το λόγο αυτό η MACON θεωρεί χρέος του να συνεισφέρει ενεργά τη ΜΟΜ ( Οργάνωση προστασίας Μεσογειακής φώκιας) στην προσπάθεια διάσωσης της μεσογειακής φώκιας και προστασίας της ελληνικής πανίδας, που τόσο ταλαιπωρείται από ασυνείδητους ΄΄δολοφόνους΄΄ του οικολογικού συστήματος.

Άνθρωπος

Η MACON θέτει ως απαραίτητη προυπόθεση για την ανάπτυξή του, την καθοριστική συμβολή του στο κοινωνικό έργο δίνοντας ευκαιρίες στους νέους και προσφέροντας τις υπηρεσίες του, όπου υπάρχει ανάγκη. Με μοναδικό γνώμονα να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του κοινωνικού συνόλου να σταθεί με ισορροπία, η MACON:

 • Επενδύει σε νεαρούς φοιτητές, που εντάσσονται στο δυναμικό της για την απαραίτητη πρακτική άσκηση, με στόχο να τους προμηθεύσει με τις κατάλληλες γνώσεις, προκειμένου να γίνουν δημιουργικοί άνθρωποι για την κοινωνία και αποδοτικοί και παραγωγικοί συντελεστές για την ανάπτυξη του ομίλου.

Εργαζόμενοι

 • Συνεχής εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων
 • Οργάνωση σεμιναρίων για τη σωστή λειτουργία του ομίλου και των εταίρων.

Τεχνολογία

 • Aristotle Racing Team – ART12
  Η MACON επενδύει στη νέα γενιά και στέκεται αρωγός στην προσπάθεια της να σταθεί στα πόδια της, στη δύσκολη εποχή που ζούμε. Με πίστη στο ταλέντο των παιδιών, η MACON συμμετείχε ενεργά ως χορηγός στην προσπάθεια της ομάδας formula του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου “Aristotle Racing Team – ART12”, ενισχύοντας τον αγώνα τους για το παρόν και θέτοντας υγιείς βάσεις για το μέλλον.
.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 0px;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}
.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-1{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}