Αντιμουχλικές σιλικόνες για μπάνια και κουζίνες

Οι σιλικόνες είναι το πιο διαδεδομένο υλικό σφράγισης αρμών με απεριόριστες πρακτικές χρήσεις στην οικοδομή.

Οι αντιμουχλικές σιλικόνες είναι μία παραλλαγή του όπου στη μάζα του πολυμερούς υλικού έχει προστεθεί κάποιο μυκητοστατικό/ αντιμουχλικό πρόσμικτο έτσι ώστε εφαρμόζονται σε χώρους με μεγάλη υγρασία να μη δημιουργείται μούχλα επάνω τους.

Ο σιλικόνες αυτές τοποθετούνται με ένα απλό μεταλλικό πιστόλι σε μέρη όπως: συναρμογές μπανιέρας –  ντουζιέρας  –  νεροχύτη με τους τοίχους , συναρμογές νεροχύτη- πάγκου κουζίνας κλπ.

Οι επιφάνειες καθαρίζονται καλά και σκουπίζονται έτσι ώστε να είναι απόλυτα στεγνές. Με ένα κόφτη κόβουμε τη  φύσιγγα ακριβώς πάνω από τα πάσα και βιδώνουμε το ρουξούνι το οποίο κόβεται υπό γωνία  45 ο.          Προσαρμόζουμε τη φύσιγγα στο πιστόλι και πιέζουμε αργά και σταθερά έτσι ώστε να υπάρξει ελεγχόμενη εκροή υλικού.

Καλό είναι να οριοθετήσουμε την περιοχή πρόσφυσης με χαρτοταινίες έτσι ώστε να μη λερωθούν οι τοίχοι και να έχουμε ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα. Το υλικό εφαρμόζεται με πίεση και μετά στρώνεται  με το δάχτυλο πιέζοντας σταθερά για να βοηθήσουμε την πρόσφυση.  Το δάχτυλο για να μη κολλάει βουτιέται προηγουμένως σε σαπουνόνερο. Οι αντιμουχλικές σιλικόνες ανάλογα με την ποιότητα τους αντέχουν    για 1-2 χρόνια έως και πάνω από μία δεκαετία.

Διατίθενται σε λευκό ή διάφανο χρώμα σε φύσιγγα των 310 ml.