Αντιμουχλικά χρώματα για παιδικά δωμάτια

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στα ελληνικά σπίτια είναι η μούχλα στους τοίχους και τα ταβάνια.

Η μούχλα είναι ένα καθαρά εσωτερικό φαινόμενο που έχει σχέση με τη δημιουργία συμπυκνωμάτων πάνω στις κρύες εσωτερικές επιφάνειες του εξωτερικού κελύφους του σπιτιού.

Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους έχουμε συμπυκνώσεις και μούχλα στα σπίτια είναι:

1) Αλόγιστη παραγωγή υδρατμών και συνεπώς αύξηση της εσωτερικής σχετικής υγρασίας τοπικά σε επίπεδα πάνω από 70%

2) Έλλειψη ικανού αερισμού

3) Υποθέρμανση των χώρων για επίτευξη οικονομίας

4) Έλλειψη θερμομόνωσης

Τα αντιμουχλικά χρώματα έρχονται να δώσουν οικονομικές λύσεις όταν για διάφορους λόγους δεν μπορεί να γίνει θερμομόνωση. Ο τρόπος που δρουν είναι απλός στη σύλληψη του. Κατά την παραγωγή τους προστίθεται στη μάζα τους ένας μυκητοστατικός παράγοντας. Σε επαφή μαζί του η μούχλα πεθαίνει. Τα αντιμουχλικά χρώματα BIONI της εταιρείας μας βασίζονται στη νανοτεχνολογία αργύρου. Εκατομμύρια νανομόρια αργύρου σκορπίζονται μέσα στη μάζα του χρώματος και αποθαρρύνουν την ανάπτυξη της οικιακής μούχλας και διαφόρων άλλων ειδών μυκήτων.

Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι διατηρούν τις μυκητοστατικές τους ιδιότητες για πολλά χρόνια σε αντίθεση με τα συμβατικά αντιμουλικά χρώματα που δρούνε επιφανειακά. Τα χρώματα νανοτεχνολογίας είναι ιδανικά για τα υγρά δωμάτια όπως μπάνια, WC και κουζίνες και όσα δωμάτια είναι αμόνωτα και/ ή έχουν βορεινό προσανατολισμό.

Η εφαρμογή τους είναι απλή, όπως ενός κοινού πλαστικού χρώματος εσωτερικής χρήσης. Το BIONI Nature θεωρείται η ναυαρχίδα στην γκάμα μας ενώ το BIONI Living δίνει λύσεις κάπως πιο οικονομικές.