Έχετε ένα κατασκευαστικό έργο με το οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε;

Επισκευή / Αποκατάσταση Κεφαλόδεσμου στο Λιμάνι Γρίτσας – Λιτοχώρου

To Έργο
Το Σεπτέμβριο του 2019, η Κ/ΞΙΑ ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ προχώρησε σε εργασίες επισκευής/αποκατάστασης του κεφαλόδεσμου στο λιμάνι της Γρίτσας-Λιτόχωρου, στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας. Η υφιστάμενη κατάσταση χαρακτηριζόταν από έντονα φαινόμενα απομείωσης/αποσάθρωσης της διατομής του κεφαλόδεσμου λόγω συντονισμένης δράσης κυματισμών και περιοδικών κρούσεων από πλοία, έντονη διάβρωση αποκαλυμμένου οπλισμού λόγω έκθεσής του σε δυσμενές θαλάσσιο περιβάλλον και ελλιπή επικάλυψη οπλισμού στην άνω ίνα του κεφαλόδεσμου.

Η Λύση
Η Macon, μετά από επιτόπιο έλεγχο, προχώρησε στην εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης μελέτης εφαρμογής και διασφάλισης εκτέλεσης εργασιών από εξειδικευμένο συνεργείο. Ως ακολουθία εργασιών επιλέχθηκε η ενδελεχής προετοιμασία υποστρώματος με μηχανισμό υδροβολής υψηλής πίεσης, η εφαρμογή επαλειφόμενου αναστολέα διάβρωσης με υψηλή περιεκτικότητα σε φωσφάτιο στον αποκαλυμμένο οπλισμό, η εφαρμογή εξειδικευμένων τσιμεντοειδών κονιαμάτων επισκευής για τη γεωμετρική αποκατάσταση της διατομής, η χρήση ενισχυτικού πρόσφυσης εποξειδικής βάσης στις περιοχές όπου η αποκατάσταση θα πραγματοποιούνται σε μονίμως νωπό υπόστρωμα και η εφαρμογή ενός τελευταίας τεχνολογίας κονιάματος προστασίας και εξομάλυνσης επιφανειών σκυροδέματος για την πρόσθετη εξασφάλιση της διατομής έναντι διείσδυσης χλωριόντων και ενανθράκωσης.

Πλεονεκτήματα
Ανάλογα με την ιδιαιτερότητα της κάθε επέμβασης έγινε η επιλογή του αντίστοιχου κονιάματος επισκευής. Σε σημεία της διατομής όπου υπήρξε αναγκαιότητα αξιοποίησης υψηλών ρεολογικών χαρακτηριστικών έγινε χρήση του χυτού κονιάματος Conbextra GP, σε άλλα σημεία όπου χρειαζόταν μεγαλύτερα πάχη επέμβασης έγινε χρήση του θιξοτροπικού κονιάματος Renderoc HSXtra, ενώ στο πιο απαιτητικό κομμάτι της επέμβασης το οποίο αφορούσε αποκατάσταση της διατομής του κεφαλόδεσμου εξωτερικά σε μονίμως νωπό υπόστρωμα, με πάχη επέμβασης που ξεπερνούσαν τα 20 cm και με ανάγκη ταχείας ανάπτυξης αντοχών για να διασφαλιστεί ότι η επέμβαση δε θα αλλοιωνόταν από τους κυματισμούς, επιλέχθηκε η χρήση του υπερταχείας πήξης, χυτού κονιάματος Patchroc 250 σε συνδυασμό με το εποξειδικό αστάρι ενίσχυσης πρόσφυσης Nitobond EP. Τέλος η χρήση του τελευταίας τεχνολογίας κονιάματος προστασίας και φινιρίσματος Renderoc ST05 συνετέλεσε σε μια αισθητική αναβάθμιση του τελικού αποτελέσματος, ταυτόχρονα με τη μακρόχρονη εξασφάλιση της διατομής έναντι διείσδυσης χλωριόντων και ενανθράκωσης.

Λεπτομέρειες Έργου

Τοποθεσία

Λιτόχωρο, Πιερία

Ανάδοχος

Κ/Ξ ΑΚΤΩΡΑ ΑΤΕ – ΑΒΑΞ ΑΤΕ

Εταιρεία Εφαρμογής

ΕΞ.ΤΕΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

Είδος Εργασιών

Επισκευή / Αποκατάσταση σκυροδέματος

Προϊόντα

Nitobond EP

Patchroc 250

Conbextra GP

Renderoc HSXtra

Renderoc ST05

Betonfix Kimifer

Photo – Gallery Έργου

Επικοινωνήστε μαζί μας για την κατάλληλη λύση