Έχετε ένα κατασκευαστικό έργο με το οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε;

Επιφανειακή προστασία δεξαμενής πόσιμου νερού στο Πετροχώρι Ξάνθης

ΤΟ ΕΡΓΟ

Τον Απρίλιο του 2022, η εταιρία Δομική Ξάνθης προχώρησε σε εργασίες επιφανειακής προστασίας δύο δεξαμενών πόσιμου νερού στο Πετροχώρι Ξάνθης. Οι δεξαμενές ήταν από οπλισμένο σκυρόδεμα, κλειστού τύπου, ενώ η απαίτηση των εργασιών έτσι όπως περιγραφόταν στο τιμολόγιο μελέτης του έργου ήταν η χρήση εποξειδικής βαφής κατάλληλης για χρήση σε επιφάνειες σκυροδέματος που έρχονται σε επαφή με πόσιμο νερό.

Η ΛΥΣΗ

Η Δομική Ξάνθης προχώρησε σε συνεργασία με την εταιρία A-Solid, που το προσωπικό της ήταν εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο σε εφαρμογές συστημάτων επιφανειακής προστασίας σκυροδέματος της FOSROC. Ως βασικό υλικό επιφανειακής προστασίας επιλέχθηκε η δύο συστατικών εποξειδική βαφή Nitocote EP405 της FOSROC, υλικό κατάλληλο για εφαρμογή σε επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με νερό. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην προετοιμασία του υποστρώματος, και στην επισκευή αρμών εργασίας με το ενός συστατικού, επισκευαστικό κονίαμα υψηλών επιδόσεων Renderoc HSXtra της FOSROC. Η εφαρμογή του Nitocote EP405 πραγματοποιήθηκε με ρολό.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Η συμμόρφωση του υλικού με τις απαιτήσεις του EN 1504-2 (Μέθοδοι 1.3, 2.2, 5.1, 6.1 και 8.2), η καταλληλότητά του για εφαρμογή σε επιφάνειες σκυροδέματος που έρχονται σε επαφή με πόσιμο νερό, η υψηλή αντοχή του σε χημική προσβολή, η δυνατότητα εφαρμογής του σε νωπά υποστρώματα χωρίς τη χρήση ενισχυτικού πρόσφυσης (ασταριού), ο υψηλός χρόνος εργασιμότητας του υλικού (ενδεικτικά 65 λεπτά στους 20 °C) και η απουσία διαλυτών (φιλικό στο χρήστη), ήταν μερικά από τα κριτήρια επιλογής της συγκεκριμένης λύσης.

Λεπτομέρειες Έργου

Τοποθεσία

Πετροχώρι, Ξάνθη

Εταιρία Εφαρμογής

A-SOLID

Photo – Gallery Έργου

Επικοινωνήστε μαζί μας για την κατάλληλη λύση