Έχετε ένα κατασκευαστικό έργο με το οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε;

Στατική Ενίσχυση Δημοτικού Σχολείου στην Ποντοηράκλεια Παιονίας

TO ΕΡΓΟ

Το φθινόπωρο του 2023 πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες επισκευής-ενίσχυσης στο δημοτικό σχολείο της Ποντοηράκλειας του Δήμου Παιονίας. Ως μέθοδος ενίσχυσης επιλέχθηκε ένας συνδυασμός κατασκευής μανδυών με χρήση εκτοξευόμενου σκυροδέματος (ξηρή μέθοδος εφαρμογής) και εφαρμογής ινοπλισμένων πολυμερών από ίνες άνθρακα (CFRPς).

Η ΛΥΣΗ

Στη βάση των παραπάνω απαιτήσεων, η MACON ATEE, σε συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου πρότεινε τη χρήση των ανθρακοϋφασμάτων Nitowrap CWS300 για την ενίσχυση των δοκών και των υποστυλωμάτων που προέβλεπε η μελέτη. Για την επικόλληση των υφασμάτων χρησιμοποιήθηκε η ειδικά
σχεδιασμένη ρητίνη συγκόλλησης , Nitowrap Encapsulation Resin T, υλικό που χαρακτηρίζεται από υψηλούς χρόνους εργασιμότητας, μηδενική εκροή κατά την εφαρμογή σε οροφές ή κατακόρυφες επιφάνειες και εξαιρετική πρόσφυση με το υπόστρωμα του σκυροδέματος υποδοχής. Οι αποκαταστάσεις των διατομών σκυροδέματος του κτιρίου πραγματοποιήθηκαν με το τσιμεντοειδές, θιξοτροπικό, ινοπλισμένο, τροποποιημένο με πολυμερή επισκευαστικό κονίαμα υψηλών επιδόσεων Renderoc FCT, ενώ για τις αγκυρώσεις των ράβδων οπλισμού κατά την κατασκευή μανδυών χρησιμοποιήθηκε το δύο συστατικών, εποξειδικό υλικό χημικών αγκυρώσεων Lokfix E77 με χρόνο σχεδιασμού 100 χρόνων και πιστοποιητικό καταλληλότητας για κατασκευές που φέρουν πιστοποίηση LEED.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Τα υλικά ενίσχυσης της Fosroc συνδυάζουν πλεονεκτήματα για εργασίες ενίσχυσης σε κατασκευές υψηλών απαιτήσεων, όπως το γεγονός ότι προσθέτουν λίγα μόνο χιλιοστά στη διάμετρο ενός στύλου ή στο πάχος μιας πλάκας, επιφέροντας αμελητέα αλλαγή στη μορφή της κατασκευής, είναι εξαιρετικά ελαφριά και ως εκ τούτου με αμελητέα επίδραση στα νεκρά φορτία της κατασκευής, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζουν πρακτικά μηδενική διάβρωση με αποτέλεσμα τον εξαιρετικά μεγάλο χρόνο ζωής τους. Επιπλέον τα εξαιρετικά υψηλά μηχανικά χαρακτηριστικά τους διασφαλίζουν την αύξηση της φέρουσας ικανότητας /διατμητικής αντοχής των δομικών στοιχείων στα οποία εφαρμόζονται.

Λεπτομέριες Έργου

Τοποθεσία

Ποντοηράκλεια Παιονίας

Είδος Εργασιών

Επισκευή και ενίσχυση σκυροδέματος

Ανάδοχος

Τεχνικό Γραφείο Παύλος Πετρίδης

Εταιρεία εφαρμογής

A.SOLID

Photo – Gallery Έργου

Επικοινωνήστε μαζί μας για την κατάλληλη λύση