Έχετε ένα κατασκευαστικό έργο με το οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε;

Στεγανοποίηση και επιφανειακή προστασία βάσεων Α/Γ από οπλισμένο σκυρόδεμα

ΤΟ ΕΡΓΟ
Τον Μάιο του 2023 η εταιρία Kryacon SA προχώρησε σε εργασίες επιφανειακής προστασίας 4 θεμελίων ανεμογεννητριών τύπου General Electric 4.0-137 στο αιολικό πάρκο στη θέση “Αυλοί Στέρνιζα στην Βοιωτία. Ζητούμενο ήταν η αποτελεσματική, περιμετρική σφράγιση των θεμελίων στη διεπιφάνεια σύνδεσης του μεταλλικού πυλώνα και του κονιάματος πάκτωσης, καθώς και η στεγανοποίηση και επιφανειακή προστασία του εκτεθειμένου τμήματος του θεμελίου.

Η ΛΥΣΗ
Ως υλικό περιμετρικής σφράγισης των θεμελίων στη διεπιφάνεια σύνδεσης του μεταλλικού πυλώνα και του κονιάματος πάκτωσης, επιλέχθηκε το ενός συστατικού σφραγιστικό αρμών με βάση τα MS Polymers, Tekaflex MS 15 της TKK ενώ ως υλικό στεγανοποίησης και επιφανειακής προστασίας του εκτεθειμένου τμήματος του θεμελίου από οπλισμένο σκυρόδεμα, επιλέχθηκε το δύο συστατικών, εύκαμπτο, επαλειφόμενο, τσιμεντοειδές κονίαμα στεγανοποίησης Nitocote CM 210 της Fosroc.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Το Tekaflex MS 15 επιλέχθηκε χάρη στην τεχνολογική ανωτερότητα των σφραγιστικών τεχνολογίας MS Polymers. Η συμμόρφωση του υλικού με τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΝ 15651 τα πολύ υψηλά μηχανικά του χαρακτηριστικά (εφελκυστική αντοχή/επιμήκυνση θραύσης) σε συνδυασμό με την εξαιρετική του πρόσφυση, την εξαιρετική του αντοχή σε παράγοντες της ατμόσφαιρας, στην υπεριώδη ( ακτινοβολία και στη γήρανση, ήταν μερικοί μόνο από τους παράγοντες επιλογής του. Επιπλέον, η επιλογή του Nitocote CM 210 βασίστηκε στα εξαιρετικά υψηλά μηχανικά του χαρακτηριστικά, όπως η εξαιρετική ευκαμψία του (ταξινόμηση στην κατηγορία Full Elastic η ικανότητα γεφύρωσης στατικών ρωγμών εύρους 0,9 mm, η εξαιρετική του πρόσφυση στο υπόστρωμα σκυροδέματος, η ικανότητά του να σχηματίζει ένα αποτελεσματικό φράγμα προστασίας της επιφάνειας σκυροδέματος που εφαρμόζεται έναντι προσβολής από ενανθράκωση και χλωριόντα και τέλος η συμμόρφωσή του με τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΝ 1504-2 (Μέθοδοι 1.3, 2.2, 5.1 και 8.2.

Λεπτομέριες Έργου

Τοποθεσία

Αυλοί Στέρνιζα

Εταιρία Εφαρμογής

A.SOLID

Photo – Gallery Έργου

Επικοινωνήστε μαζί μας για την κατάλληλη λύση