Έχετε ένα κατασκευαστικό έργο με το οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε;

Επισκευή / Αποκατάσταση Διατομής Σκυροδέματος σε Θεμέλιο Ανεμογεννήτριας στο Αιολικό Πάρκο Κασιδιάρη

Το Έργο

Το καλοκαίρι του 2021 η εταιρία Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος ΕΛΛΑΚΤΩΡ, προχώρησε σε εργασίες επισκευής / αποκατάστασης διατομής θεμελίου ανεμογεννήτριας στο Αιολικό Πάρκο του Υψώματος Κασιδιάρη στην Π Ε Ιωαννίνων. Κύριο ζητούμενο της επισκευής ήταν πέραν της διασφάλισης της αντιδιαβρωτικής προστασίας του οπλισμού, η αποκατάσταση της μονολιθικότητας της διατομής, έτσι ώστε η στατική της λειτουργία να είναι βάσει μελέτης σχεδιασμού και να ανταποκρίνεται στην εντατική κατάσταση λειτουργίας της κατασκευής.

Η Λύση

Ως υλικό αντιδιαβρωτικής προστασίας του αποκαλυμμένου οπλισμού προτάθηκε και χρησιμοποιήθηκε το Betonfix Kimifer SP της Kimia, ενός συστατικού, τσιμεντοειδούς βάσης, επαλειφόμενος αναστολέας διάβρωσης. Για την αποκατάσταση της μονολιθικότητας της επισκευής χρησιμοποιήθηκε η εποξειδική ρητίνη δύο συστατικών Sinpast J/A της Sintecno, ως γέφυρα πρόσφυσης παλαιού-νέου σκυροδέματος, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιήθηκε φυτευτός οπλισμός διατομής “L” για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της αγκύρωσης με τη χρήση της εποξειδικής χημικής αγκύρωσης Lokfix E75 της Fosroc.

Πλεονεκτήματα

Κοινό προαπαιτούμενο για τη χρήση και των τριών προαναφερθέντων υλικών ήταν οι υψηλοί χρόνοι εργασιμότητάς τους, καθώς οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν σε χρονική περίοδο ολικού καύσωνα. Ταυτόχρονα, το πολύ υψηλό εφελκυστικό φορτίο θραύσης του Sinpast J/A σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά υψηλά μηχανικά χαρακτηριστικά του Lokfix E75 (αντοχή σε θλίψη / κάμψη), την καταλληλότητά του για εφαρμογή σε ρηγματωμένο υπόστρωμα και τις επιδόσεις του κατηγορίας C1 & C22 σε σεισμική καταπόνηση, αποτέλεσαν εκείνα τα κριτήρια επιλογής για την εφαρμογή, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα της επισκευής/αποκατάστασης να είναι το βέλτιστο δυνατό.

Λεπτομέρειες Έργου

Τοποθεσία

Ιωάννινα

Ανάδοχος

ΕΛ. ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ

Εταιρεία Εφαρμογής

ΕΞ.ΤΕΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

Είδος Εργασιών

Επισκευή / αποκατάσταση σκυροδέματος, αγκυρώσεις / βλητρώσεις

Photo – Gallery Έργου

Επικοινωνήστε μαζί μας για την κατάλληλη λύση