Έχετε ένα κατασκευαστικό έργο με το οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε;

Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Έλους στον Νομό Χανίων

ΤΟ ΕΡΓΟ

Το Μάιο του 2024, η εταιρία ΕΡΓΟΚΑΤ ΑΕ προχώρησε σε εργασίες σκυροδέτησης δεξαμενής κεφαλής αρδευτικού δικτύου στα πλαίσια της υλοποίησης του έργου: «Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Έλους στον Νομό Χανίων». Ιδιαίτερη σημασία και προσοχή δόθηκε στη στεγανοποίηση αρμών εργασίας καθώς είναι παραδοσιακά τα «αδύναμα» σημεία στις εργασίες στεγανοποίησης δεξαμενών σκυροδέματος, όπου πολλές φορές οι συμβατικές λύσεις με ταινίες στεγανοποίησης από PVC ή/και υδροδιογκούμενα προφίλ καθίστανται ανεπαρκείς.

Η ΛΥΣΗ

Ο ανάδοχος, σε συνέχεια της επικοινωνίας του με το τεχνικό τμήμα της MACON, προχώρησε στην επιλογή του συστήματος BPA-CEMflex της BPA. Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα στεγανοποίησης αρμών εργασίας με εύκαμπτες, μεταλλικές πλάκες στεγανοποίησης αρμών εργασίας με δράση κρυσταλλοποίησης. Πρόκειται στην ουσία για ένα σύστημα, το οποίο διασφαλίζει τη στεγανοποίηση της κατασκευής σε 2 διακριτές φάσεις: (i) Η εύκαμπτη μεταλλική πλάκα δημιουργεί ένα φυσικό φράγμα έναντι διείσδυσης υγρασίας και ταυτόχρονα, (ii) η ενεργή επίστρωση της πλάκας παράγει κρυστάλλους κατά την επαφή με νερό εντός του αλκαλικού περιβάλλοντος του σκυροδέματος. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργείται ένας μηχανισμός αυτόεπούλωσης (self-healing) του σκυροδέματος και διασφαλίζεται η υδατοστεγανότητα της κατασκευής σε όλο το χρόνο ζωής της.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Το σύστημα BPA-CEMflex φέρει πιστοποίηση ΕΤΑ σύμφωνα με το EAD 32002- 02-0605 “Coated Metal Waterstop for Construction and Controlled Crack Joints in Waterproof Construction”, φέρει πιστοποίηση ΒΒΑ σύμφωνα με το BS 8102:2009 “Code of Practice for Protection of Below Ground Structures Against Water From the Ground”, είναι κατάλληλο για παραλαβή υδροστατικής πίεσης 8 bar, είναι πιστοποιημένο για χρήση σε δεξαμενές πόσιμου νερού και δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων, έχει εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη εφαρμογή, καθώς και πρόσφυση με το σκυρόδεμα. Δεν απαιτείται ειδική πρόβλεψη διάταξης οπλισμού κατά το στάδιο της μελέτης.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Λεπτομέριες Έργου

Τοποθεσία

Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Είδος Εργασιών

Στεγανοποίηση Σκυροδέματος

Ανάδοχος

ΕΡΓΟΚΑΤ ΑΕ

Photo – Gallery Έργου

Επικοινωνήστε μαζί μας για την κατάλληλη λύση