Αντιμουχλικά υλικά για καθαρισμούς και βαφές Ιουλίου 1, 2016 – Posted in: Τεχνικές συμβουλές, Υγρασία - Μούχλα – Tags: , ,

Αντιμουχλικά Υλικά

Η μούχλα παράγεται στα σπίτια κυρίως από έλλειψη θερμομόνωσης και επιτείνεται από την υπερπαραγωγή υδρατμών μέσα στο σπίτι από τις ανθρώπινες δραστηριότητες, από την έλλειψη αερισμού και από την υποθέρμανση των χώρων.

Ο καθαρισμός των επιφανειών από μούχλα γίνεται με ειδικά μυκητοκτόνα υγρά. Το πιο αποτελεσματικό προϊόν της γκάμας είναι το BIONI Clean που βασίζεται στη νανοτεχνολογία του αργύρου και στο υπεροξείδιο του υδρογόνου. Είναι πολύ αποτελεσματικό και εξαφανίζει και το τελευταίο ίχνος της μούχλας.

Για μόνιμη προστασία από τη μούχλα, οι καθαρισμένες πλέον επιφάνειες θα πρέπει να βαφούν με ένα αντιμουχλικό χρώμα μακράς δράσης.

Τέτοια υλικά στη γκάμα μας είναι το BIONI Nature και η οικονομικότερη εκδοχή του, το BIONI Living.

Το BIONI Nature βασίζεται επίσης στη νανοτεχνολογία του αργύρου και είναι ένα προϊόν φτιαγμένο για να διαρκέσει πολλά χρόνια.

Το ιδιαίτερο του χαρακτηριστικό σε σχέση με ένα συμβατικό αντιμουχλικό χρώμα είναι ότι η αντιμουχλική προστασία είναι «φυλακισμένη» μέσα στο πολυμερές του πλέγμα και όχι επιφανειακή. Έτσι αντέχει για πολλά χρόνια και επιπλέον δεν είναι επικίνδυνη για τους ενοίκους.

Τα αντιμουχλικά υλικά με βάση τη νανοτεχνολογία της γερμανικής BIONI είναι η τελευταία λέξη στη τεχνολογία των χρωμάτων. Φτιαγμένα για να δίνουν λύσεις μακροχρόνιες ώστε να απογειώνονται οι συχνές βαφές.

Άλλα τους πλεονεκτήματα είναι

• Η υψηλή ατμοδιαπερατότητα: αφήνουν την κατασκευή να αναπνέει

• Εύκολο πλύσιμο και τα συνήθη χημικά

• Απόλυτα οικολογικό – πολύ χαμηλό σε πηκτικές ουσίες

• Πρακτικά άοσμο