Θερμομόνωση δωμάτων με το καινοτομικό IKO Enertherm ALU Δεκεμβρίου 3, 2016 – Posted in: Μονώσεις ταρατσών, Τεχνικές συμβουλές – Tags: , , ,

IKO Enertherm ALU

Το IKO Enertherm ALU είναι θερμομονωτικές πλάκες που αποτελούνται από ένα πυρήνα άκαμπτου αφρού πολυισοκυανουρίας 100% χωρίς χλωροφθοράνθρακες που είναι εγκλωβισμένος εκατέρωθεν σε σύνθετο, αεροστεγανό, πολυστρωματικό φύλλο αλουμινίου.

Το IKO Enertherm ALU μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δώματα επίπεδα και κεκλιμένα που μπορούν να τοποθετηθούν ελεύθερα ή να τοποθετηθούν στο υπόστρωμα με συγκόλληση εν ψυχρώ (κόλλες με βάση άσφαλτο, πολυουρεθάνης κλπ) ή και με μηχανική στήριξη (κάτω από μία μεμβράνη αυτοπροστατευόμενη).

afbeelding-kwaliteit

Τα πλεονεκτήματα της θερμομόνωσης με αφρό πολυισοκυανουρίας IKO Enertherm ALU είναι:

  • Συντελεστής Θερμικής Αγωγιμότητας (λ=0,022) Οι θερμομονωτικές πλάκες ΙΚΟ Enertherm ALU έχουν συντελεστή λ=0,022. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι απαιτήσεις θερμικής αντίστασης πληρούνται με πιο λεπτές θερμομονωτικές πλάκες, συγκρινόμενες με τα υπόλοιπα θερμομονωτικά υλικά.
  • Επένδυση Εκατέρωθεν με Ειδικό Πολυστρωματικό (7 στρώσεων) Φιλμ Αλουμινίου Πρακτικά σημαίνει ότι το υλικό διατηρεί αναλλοίωτες τις θερμομονωτικές του ιδιότητες σε βάθος χρόνου καθώς το φιλμ αυτό προσδίδει προστασία έναντι απορρόφησης νερού, διάβρωσης, εκπομπών και βελτιώνει τα μηχανικά του χαρακτηριστικά.
  • Αντίσταση στη Φωτιά Σύμφωνα με το ΕΝ-13501-1, o ο αφρός πολυισοκυανουρίας (PIR foam) της ΙΚΟ κατατάσσεται στην κατηγορία Ε. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έχει σχεδόν μηδενικό ποσοστό εκπομπής καπνού (s2) και κατά την καύση  το υλικό δε λιώνει και δε στάζει (d0). Τα χαρακτηριστικά αυτά το καθιστούν ιδανικό υλικό για χρήση σε ξύλινες στέγες.
  • Διατήρηση ΣχήματοςIKO Microcell Technology (ΜCT) Ο συνδυασμός σε επίπεδο βελτιστοποίησης υλικών και παραμέτρων παραγωγής οδήγησε στην εξελιγμένη μικροκυτταρική δομή του συστήματος της ΙΚΟ Enertherm. Πρακτικά αυτό προσδίδει τα παρακάτω μοναδικά χαρακτηριστικά:
  1. Διατήρηση Σχήματος Οι θερμομονωτικές πλάκες IKO Enertherm διατηρούν το σχήμα και τη διαστασιολογική τους σταθερότητα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τις κοινές πλάκες πολυουρεθάνης ή πολυισοκυανουρίας. Αυτό σημαίνει ότι πλεονεκτούν σε σχέση με την αποφυγή θερμογεφυρών και διατηρούν τα θερμομονωτικά τους χαρακτηριστικά.
  2. Ανθεκτικότητα στην Υγρασία Λόγω της μικροδομής τους, οι θερμομονωτικές πλάεκες IKO Enertherm έχουν πολύ μικρό βαθμό απορρόφησης νερού (<0,6%) συγκρινόμενες με τα υπόλοιπα θερμομονωτικά υλικά. Έτσι ελαχιστοποιείται η αύξηση του βάρους λόγω απορρόφησης νερού, οι πλάκες είναι ανθεκτικές έναντι μούχλας και σήψης και η θερμομονωτική τους αξία διατηρείται.
  3. Αντοχή σε Θλίψη Οι θερμομονωτικές πλάκες IKO Enertherm έχουν υψηλό βαθμό ελαστικότητας. Λόγω της δομής τους είναι ανθεκτικές έναντι διάρρηξης. Κατά την τοποθέτηση, οι πλάκες είναι βατές χωρίς τον κίνδυνο σχηματισμού εγκοπών.

IKO Enertherm (7)